Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Mange norske deltakere på internasjonal farmasikongress

Den 78. FIP-kongressen ble i går åpnet i Glasgow, Skottland, med ca. 3000 deltagere fra 100 land til stede. 38 deltakere kommer fra Norge.


05.09.2018

Temaet for årets kongress er «Pharmacy; Transforming outcomes» der farmasøyter fra ulike deler av farmasien som akademia, apotek, sykehus og industri skal legge frem forskningsresultater og diskutere hvordan oppfølgingen av og tilbudet til pasienten kan bli enda bedre når det gjelder bruk av legemidler. Dette inkluderer også nye tekniske løsninger, samarbeid med andre helseprofesjoner og pasientorganisasjoner, samt ny kompetanse hos farmasøytene.

I sin hilsen til kongressen sa Jeane Freeman, som er kabinettsekretær for helse og sport i Skottland, at farmasøytene spiller en viktig rolle for å hjelpe til med å løse fremtidens helseutfordringer og ulikheter i helsetilbudet. Hun la spesielt vekt på personlig omsorg til den enkelte pasient og fortalte at apotekene i Skottland allerede har implementert nye pasientrettede tjenester.

Fra Norge er det på årets kongress 38 deltagere. Seniorrådgiver i Apotekforeningen, Hilde Ariansen, skal under sesjonen «Global competencies for the pharmacy profession» holde innlegget «How to achieve the outcomes? Evaluation in the real-life setting» hvor hun vil fortelle om evalueringen av tjenestene Inhalasjonsveiledning og Medisinstart.

Den sveitsiske farmasøyten Dominique Jordan ble valgt som ny leder av FIP. Han har bakgrunn fra primærapotek og var president i den sveitsiske farmasøytforeningen (pharmaSuisse) i 12 år.

3. september 2018
Per Kristian Faksvåg, Apotekforeningen

 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring