Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Mangel på Haldol injeksjonsvæske

Legemiddelverket melder at det for tiden er mangel på preparatet Haldol 5 mg/ml injeksjonsvæske "JANSSEN-CILAG" i Norge.


27.07.2016

Fra Legemiddelverkets nettside: 

Mangelsituasjonen er ventet å vare til ca. første uken av oktober 2016, men dette er ikke endelig bekreftet. Haldol inneholder virkestoffet haloperidol.

 

Haldol er et legemiddel som brukes til behandling av akutte og kroniske psykoser. Haldol brukes også til behandling av en viss type ukontrollerte bevegelser (tics) og mot kvalme og oppkast.

 

Det finnes ingen direkte sammenlignbare alternativer på det norske markedet og Statens legemiddelverk har derfor bestemt at norske apotek kan levere ut haloperidol injeksjonsvæske i utenlandske pakninger. Det er ikke nødvendig å søke om spesielt godkjenningsfritak.

 

Haldol fins også som et langtidsvirkende injeksjonspreparat og som tabletter, disse er ikke berørt av mangel.

 

Refusjon

Helsedirektoratet godkjenner at injeksjonspreparater fra EU/EØS-land som inneholder haloperidol kan utleveres på blå resept. Dette på grunn av leveringsproblemer av forhåndsgodkjent Haldol 5 mg/ml injeksjonsvæske «JANSSEN-CILAG». Apotekene må ekspedere de uregistrerte preparatene på uregistrert varenummer og § 3a i FarmaPro.

 

Følgende opplysninger skal videre legges inn ved registrering:

  • Refusjonskode: ICPC; -70, -72, -73, -90. ICD; -70, -90, -F2, -F3.
  • TK. nummer: 0366
  • Vedtaksdato: 27.7.2016

 

Det er en forutsetning for refusjon at behandlingen er gått inn i en langvarig fase og det er behov for langvarig behandling. I tillegg må legen vurdere om andre forhåndsgodkjente preparater kan benyttes.

 

Helsedirektoratets godkjenning er gyldig inntil det markedsførte preparatet igjen kan leveres. I første omgang gjelder godkjenningen til 31. oktober 2016.

 

For mer informasjon, kontakt: 

Elisabeth Bryn
Avdeling for legemiddeløkonomi
elisabeth.bryn@legemiddelverket.no
Tlf. 22 89 77 50/ 922 26 645


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring