Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Manuell fakturering av enkelte HIV-resepter

Overføring av HIV-legemidler til H-reseptordningen fra 1.1.2018 og oppskrift på manuell håndtering av HIV-resepter uten fødselsnummer/D-nummer/EØS-dokumentasjon.


20.12.2017

Fra 1.1.2018 overføres HIV-legemidler fra blåreseptordningen til H-reseptordningen. Normalt vil det kunne sendes elektronisk oppgjørskrav på disse reseptene. Noen få av reseptene kan imidlertid mangle fødselsnummer/d-nummer eller EØS-dokumentasjon, noe som er en forutsetning for at disse reseptene kan registreres som H-resept i FarmaPro. Inntil de elektroniske systemene er tilpasset må det sendes manuelle krav på resepter uten fødselsnummer/d-nummer eller EØS-dokumentasjon.
 
Håndtering av resepter som mangler fødselsnummer/d-nummer/EØS-dokumentasjon og som er rekvirert som H-resept etter 1.1.2018

Hvis resepten forsøkes registrert som H-resept vil FarmaPro varsle brukeren om at dette ikke er mulig siden fødselsnummer/d-nummer eller EØS-dokumentasjon mangler.

 

Hvis resepten er rekvirert i pasientens navn:

 

Hvis resepten er rekvirert i legens navn:

 

Resepter rekvirert som blåresept før 1.1.2018:

 

For mer informasjon, se temasiden om H-resept

 

*ENDRET 8. januar 2018: Praktisk bruk i apotek viser at normale rutiner for ekspedisjon etter overgangsordingen kan benyttes - derfor er teksten endret.
Her er oprinnelig tekst:  
Resepten registreres som en hvit resept i FarmaPro. (Det har ikke vært mulig å teste hvorvidt FarmaPro vil stoppe registrering dersom brukeren etter normale rutiner forsøker å registrere ekspedisjonen etter H-reseptordningen. Hvis ikke vil i verste fall resepten bli avvist av HELFO, og brukeren må registrere resepten på nytt som hvit resept)


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring