Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Materiellet til Inhalasjonsveiledning er nå revidert

Den største endringen er i faktaarkene. Det har blant annet skjedd endringer når det gjelder markedsførte legemidler for de ulike inhalatortypene og nye versjoner av enkelte inhalasjonskamre er underveis.


31.01.2018

Informasjonen i materiellet må jevnlig gjennomgås slik at de er i tråd med produktene som finnes på markedet og for å sikre at informasjonen stemmer med oppdateringer av preparatomtaler. Det var behov for revisjon siden det nærmet seg 2 år siden materiellet ble utarbeidet. 

Apotekinfo har snakket med Karine Wabø Ruud, utviklingsfarmasøyt i Apokus, om hvilke endringer som er gjort. Hun oppsummerer endringene slik:

Faktaark
De største endringene er i faktaarkene. Faktaarkene er oppdatert med nye legemidler og nye utgaver av inhalasjonskamre som snart kommer. For Vortex og AeroChamber kommer det nye utgaver av kamrene. Oppdatert faktaark for Vortex kan brukes for begge utgaver av kammeret, mens for AeroChamber er det endringer på den nye utgaven som gjorde at det var nødvendig med et faktaark for hver av utgavene.

Ordlyden i enkelte avsnitt i de ulike faktaarkene er også justert noe. Ordlyden i versjon 1 er svært tett knyttet til ordlyden i pakningsvedleggene, mens versjon 2 i større grad bruker felles ordlyd for ulike inhalatorer der det er mulig.

Endre kontaktinformasjon for demonstrasjonsutstyr
Det er også viktig å merke seg at listen med kontaktinformasjon til firmaer for å bestille demonstrasjonsutstyr er oppdatert.

Valg av varanummer - presisering
Det har kommet noen spørsmål vedrørende valg av varenummer for nye brukere av en inhalator som først får demonstrert riktig bruk og så blir korrigert når de viser egen teknikk. Det er derfor tatt inn et nytt eksempel under valg av varenummer kap. 8.3.1 i tjenestemanualen for å tydeliggjøre hvilket varenummer som skal brukes.

Slutt på manuell registrering
Manuell registrering av tjenesten er ikke lenger aktuelt og avsnittet om manuell registrering er slettet fra tjenestemanualen (kapittel 8.3).

Alt materiell er vurdert på nytt, men ikke alt er endret. Alle endrede dokumenter har oppdatert versjonsnummer. Tjenestefarmasøyter bør gjøre seg kjent med ny versjon av faktaarkene. Øvrig er ikke nødvendig å lese på nytt.

 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring