Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Mer stjålet kreftmedisin solgt i Norge

Det er oppdaget at ytterligere tre stjålne sprøyter med kreftmedisinen Ipstyl er importert til Norge. To av pakningene er solgt til pasienter, en er trukket tilbake fra apotek, skriver Statens legemiddelverk.


12.08.2014

Siden stjålne medisiner har ukjent historikk regnes de som falske dersom de kommer inn i den legale distribusjonskjeden. Medisiner man ikke vet hvordan er håndtert og lagret kan ikke regnes som hverken trygge eller effektive. Ipstyl krever oppbevaring og transport ved 2-8 °C, skriver Legemiddelverket på sine nettsider 11. august.


Det er ikke mulig å spore hvem som har kjøpt medisinene. Vi vet at pakningene er solgt til ett eller flere Apotek 1 etter 28. april. De to medisinene Ipstyl Orifarm 120 mg 0,5 ml har samme batchnummer (lotnummer): F20829/F1664306.

Tyveriene har skjedd fra sykehus og lastebiler i Italia. De forfalskede medisinene har blitt solgt til europeiske parallellimportører, som så har solgt dem til apotek og sykehus. Etterforskningen har avdekket at noen av medisinene har blitt manipulert, slik at det kun er rester av virkestoffet i pakningen.

Fredag 8. august startet tibaketrekkingen av 81 forskjellige typer medisiner av italiensk opphav over hele Europa. Omfattende etterforskning i flere land har avdekket at de var stjålne/falske. Mange av dem var allerede holdt tilbake i påvente av resultatet av etterforskningen, som altså nå har slått fast at de er falske, skriver Legemiddelverket.

Les også: 
Sak på VG 12. juli:
Mer falsk kreftmedisin solgt i Norge
*Amerikansk storavis hevder mafia står bak
*Statens legemiddelverk: Styres av organiserte kriminelle
*Trekker tilbake 81 ulike medikamenter over hele Europa


30. juli:
Stjålet kreftmedisin solgt i Norge
Legemiddelverket har fått melding om at to stjålne sprøyter med kreftmedisinen Ipstyl er importert til Norge og solgt fra apotek.


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring