Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Mislykket om verdsetting av apotektjenester fra SNF

Samfunns- og næringslivsforskning AS (SNF) har utgitt rapporten "Økonomisk verdsetting av apotektjenester". I følge forordet er siktemålet med rapporten å "dokumentere og synliggjøre verdien av apotekenes virksomhet ut over å være et distribusjonsledd for legemidler".


27.06.2005

–Det kunne med fordel vært betydelig mer samsvar mellom rapportens siktemål og innholdet, sier Oddbjørn Tysnes, som er direktør for apotekpolitikk i Norges Apotekerforening (NAF).

Den delen av rapporten som vil ha størst interesse for de fleste lesere, er kapittel 3. Her gjengis det en oversikt over kvantitative studier av apotektjenester, som mange antagelig vil finne interessant. Denne oversikten og de studiene den henviser til finnes imidlertid allerede i en kjent dansk evidensdatabase (Pharmakon), slik at rapporten i så henseende ikke tilfører noe nytt.

Rapportens kapittel 2 burde nok vært bedre kvalitetssikret; den inneholder både skjemmende faktafeil og selvmotsigende analysefeil. I kapittel 2.6.4., Omsetning av ikke-reseptpliktige legemidler utenom apotek, står det for eksempel ikke et ord om omsetning av ikke-reseptpliktige legemidler, som ikke er pris- eller avanseregulert. Derimot diskuteres maksimalpriser og avansereguleringsregimer, akkurat som i kapittelet foran, bortsett fra at det gis en helt annen og motstridende forklaring på avansestrukturens insentivvirkning.

En grundigere anmeldelse publiseres i septemberutgaven av Norges Apotekerforenings Tidsskrift.


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring