Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Nettapotek på rett vei

Apotekforeningen er positiv til Helse- og omsorgsdepartementets forslag til regulering av forsendelse og salg av legemidler over Internett.


16.11.2015

Apotekforeningen støtter forslaget om å tillate nettapotek i Norge, basert på de hovedprinsipper høringsnotatet beskriver og den definisjon som gjelder for apotek i Norge. Foreningen betrakter forslaget som en forenkling av distribusjonsformen, men der krav til forsvarlighet holdes på samme høye nivå som vi har i dag.

Selv om Apotekforeningen er positive til forslaget, mener man det er noen sider ved forslaget som bør justeres. I høringsuttalelsen presiseres bl.a. følgende: «Apotekforeningen mener nettapotek må ha leveringsplikt så langt forsvarligheten tillater det. I praksis betyr dette at det kun er de legemidlene som myndighetene har bestemt er uegnet for nettsalg som er fritatt forsendelsesplikt.»

Apotekforeningen mener også at forlaget til regulering er for restriktivt når det foreslås at det kun er legemidler med markedsføringstillatelse som skal kunne selges via nettapotek. Foreningen mener det også må være tillatt å selge legemidler der myndighetene har gjort unntak fra kravet om markedsføringstillatelse, slik fagmyndigheten Legemiddelverket har anbefalt.

Les hele Apotekforeningens høringsforslag.

 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring