Gå til innholdet

Apotekforeningen

Normalt ingen bytte av H-reseptlegemidler

Normalt ingen bytte av H-reseptlegemidler

For legemidlene i H-reseptordningen skal apoteket ekspedere det varenummeret som er spesifisert.

Det er legen som har ansvaret for å rekvirere legemidler i henhold til resultatet av anbudskonkurransen. Regelen innebærer at apoteket skal ekspedere nøyaktig det varenummeret legen har rekvirert. Apoteket kan ikke bytte f.eks. fra sprøyte til penn, eller fra liten til stor pakning e.l.

Unntak fra reglen
OBS: Særregler gjelder for de tre trinnprislegemidlene (imatinib, temozolomid og kapecitabin) som tas inn i ordningen 1. mai. For disse gjelder trinnprisene, det er anledning til generisk bytte, og for imatinib må apoteket også etterleve reglene som følger av Glivecs indikasjonspatenter.

Kort forklart om prissettingen
Anbudssystemet for H-reseptlegemidler medfører at leverandørene enkelte ganger gir svært lave pristilbud på enkelte pakninger, mens andre pakninger av det samme legemidlet beholder en høy pris. F.eks. kan en startpakning har ekstremt lav pris, eller injeksjonssett kan ha mye lavere pris enn ferdigfylt sprøyte. Ved slik kreativ prissetting kan en leverandør posisjonere seg slik at deres legemiddel blir det «foretrukne» legemidlet ved en spesiell indikasjon. For legemidlene i H-reseptordningen gjelder derfor regelen om at apoteket skal ekspedere det varenummeret som er spesifisert.

 

26. april 2017

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring