Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Norsk kundebarometer: Få bransjer kan måle seg med denne

Apotekbransjen ligger helt i toppen når BIs Norsk kundebarometer måler kundetilfredshet i Norge. Tilliten til apotekene er svært høy.


03.05.2016

Norsk kundebarometer: Få bransjer kan måle seg med denne

Apotekene er på tillitstoppen (foto: Dreamstime)

Årets kundebarometer viser at alle de fire store apotekaktørene, Apotek 1, Boots apotek, Vitusapotek og Ditt apotek, får fire av fem stjerner av kundene. Dette betyr at alle har svært fornøyde kunder.

 

– Norsk kundebarometer er en nyttig temperaturmåler på hvordan bransjen vår oppfattes av kundene, og det er positivt å se at knapt noen annen bransje har så tilfredse kunder. Resultatene har vært stabilt gode over flere år. Jeg tolker dette som at apoteksektoren er en svært kundeorientert bransje, som lytter til og forstår kundenes behov, sier adm. dir. Per T. Lund i Apotekforeningen.

 

Resultatene fra Norsk kundebarometer samsvarer godt med resultatene i Apotekbarometeret, som TNS Gallup lager for Apotekforeningen. Her sier 72 prosent av de spurte at de har stor tillit til apotekene.

 

– Befolkningen setter stor pris på faghandelen apotek. De har tillit til kunnskapen i apotekene, og til at de får god informasjon om legemidlene sine. Mye av tilliten bygger nok også på at apotekene har de varene du trenger når du er syk, og at varene holder høy kvalitet, sier Lund.

 

– De positive tilbakemeldingene fra disse undersøkelsene forklarer nok også hvorfor 6 av 10 nordmenn sier at de ønsker flere helsetjenester i apotekene, slik Helsepolitisk barometer nylig har vist. Høy tillit og tilfredshet fører til at mange ønsker seg enda mer fra apotekene, mener Per T. Lund.

 

Hovedfunn i Apotekbarometeret fra april 2016:

  • 72 prosent har stor tillit til apotekene.
  • 66 får alltid eller som oftest informasjon om hvordan legemidlene de kjøper skal brukes. Bare to prosent oppgir at de aldri får slik informasjon.
  • 34 prosent sier de vil handle legemidler fra norske nettapotek. Nesten halvparten i aldersgruppen 30-44 år sier de vil dette, mens bare hver femte i aldersgruppen over 60 sier det samme.
  • 43 prosent av de spurte har vært på apoteket oftere enn annenhver måned, 15 prosent mer enn 12 ganger det siste året.
  • 84 prosent oppgir at de har kjøpt reseptfrie legemidler det siste året.

 

 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring