Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Ny forskningsrapport: Norske legemiddelpriser er lave

Legemiddelprisene i Norge er blant de laveste Vest-Europa, slår forskningsstiftelsen SNF fast i nok en forskningsrapport.


02.11.2011

Hovedresultatet fra undersøkelsen er at Storbritannia er det aller billigste landet, tett fulgt av Norge. Når man ser bare på legemidlene som er med i det såkalte trinnprissystemet for kopilegemidler, viser forskningen at Norge er klart rimeligere enn de andre landene. Dette omfatter mange av de mest brukte reseptlegemidlene i Norge.

Figur 1. Pris på legemidler - indeks Norge = 0 – volumvektet gjennomsnittspris per dose - prosentvise forskjeller


- Undersøkelsen viser at om vi hadde brukt danske eller svenske legemiddelpriser i Norge, så ville utgiftene til legemidler i Norge ha økt med 5 til25 prosent, sier Oddbjørn Tysnes i Apotekforeningen.


Om undersøkelsen
Det er NHH-professor Kurt Brekke som har hatt ansvaret for undersøkelsen i regi av SNF. Det er fjerde gang en slik vitenskapelig undersøkelse av legemiddelprisene blir gjennomført. Den første undersøkelsen i 2008 var finansiert av Helse- og omsorgsdepartementet. Den samme undersøkelsen er gjentatt i 2009, -10 og i år, på oppdrag fra Apotekforeningen. SNF har tatt utgangspunkt i prisene på de 300 mest solgte legemidlene i Norge, og sammenlignet prisene på disse med prisene i Sverige, Danmark, Finland, Storbritannia, Tyskland, Belgia, Nederland, Østerrike og Irland. Undersøkelsen baserer seg på priser innhentet første halvår 2010.

Les rapporten her


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring