Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Ny nasjonal helseportal

15. juni åpnet helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen den nasjonale portalen til offentlig informasjon om helsetjenesten – helsenorge.no. Samtidig gikk startskuddet for Helse- og omsorgsdepartementets arbeid med stortingsmeldingen om e-helse.


16.06.2011

Helsedirektoratets dialogkonferanse om ny og styrket pasientrolle i en digital hverdag markerte starten på arbeidet med en stortingsmelding om e-helse. Meldingen skal legges frem til neste år. På konferansen åpnet helseministeren også helseportalen helsenorge.no.
- Informasjons- og kommunikasjonsteknologi er essensielt for samhandling i og med helsetjenesten. Derfor er utviklingen av helseportalen et viktig bidrag når samhandlingsreformen nå skal settes i gang fra årsskiftet. IKT er en nødvendig forutsetning for effektiv informasjonsutveksling og samhandling, sa helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.
I portalen finner man offentlig, kvalitetssikret informasjon om helse og sunnhet, sykdom og behandling og om helsetjenesten. Det er også informasjon om de rettighetene man har som pasient. Etter hvert skal portalen bygges ut med selvbetjeningstjenester som Mine resepter, Mine egenandeler, kommunikasjon med helsetjenesten og mulighet for timebestilling og dialog med fastlegen.
Legemiddelinformasjon
På helsenorge.no finner man en egen seksjon om legemidler, bl.a. med informasjon om legemidler til gravide, barn og legemidler, bivirkninger og interaksjoner. helsenorge.no er en portaltjeneste, og mye av informasjonen er hentet fra andre kilder, som Legemiddelhåndboka, Felleskatalogen og Druid.

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring