Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Ny personvernlovgivning – oppdatering av rutiner for informasjonssikkerhet og publikumsbrosjyre

Den norske personvernlovgivningen oppdateres i tilknytning til at EU innfører nye regler for behandling av personopplysninger (Forordningen eller GDPR). I EU trådte forordningen i kraft 25. mai. I Norge er ikrafttredelse avhengig av at Forordningen er innlemmet i EØS-avtalen, og den trer tidligst i kraft 1. juli.


30.05.2018

En arbeidsgruppe ledet av Apotekforeningen har oppdatert bransjens rutiner for informasjonssikkerhet i apotek og publikumsbrosjyren. Det er også utarbeidet et enkelt opplæringsmateriell i form av en presentasjon.

Alt materiellet vedlegges her. Noen av rutinene har små endringer eller ingen endringer – du får oversikt over hva som er endret ved å lese opplæringen. De justerte rutinene erstatter eksisterende rutiner når den nye personvernlovgivningen trer i kraft. Vi kommer til å legge ut de oppdaterte rutiene etc på ressurssiden på Apotekinfo når lovendringene trer i kraft.

Apotekkjedene følger opp egne apotek. Vi anbefaler derfor spesielt at de frittstående apotekene setter seg godt inn i endringene i rutinene og brosjyren slik at endringene trer i kraft i praksis samtidig med at lovgivningen endres.

Oppdaterte rutiner, opplæring og publikumsbrosjyre etc finner du her på Apotekinfo, Informasjonssikkerhet i apotek.


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring