Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nytt avtaleverk om LAR-tjenester og -takster

Nytt avtaleverk om LAR-tjenester og -takster

Våren 2017 har apotekbransjen sluttført forhandlinger med RHF om innhold i apotekenes LAR-tjenester og nasjonale takster for tjenestene. Avtalen, som trer i kraft 1. juni 2017, etablerer en nasjonal standard for apotekenes LAR-tjenester og gir bedret forutsigbarhet for både pasient, apotek og RHF.

Et viktig grunnlag for avtaleforhandlingene mellom Apotekforeningen og RHF var Helsedirektoratets rapport IS-2602 som ble utarbeidet høsten 2016 på oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet.
 

LAR-avtalen (pdf):
Avtale om utlevering av LAR-legemidler og utføring av LAR-tjenester i apotek

Bilag 1   Avtale om oppgjør for LAR-legemidler og LAR-tjenester i apotek (Apotekavtalen)

                               Vedlegg 1           Kapittel 3 i Helsedirektoratets rapport IS 2602

                               Vedlegg 2           Eksempler for å sikre felles forståelse (henteordning og takstbruk)

                               Vedlegg 3           Mal for utlevering av legemidler til pasient i LAR

 Bilag 2   Skjema for avtale inngåelse

Den overordnete LAR-avtalen signeres av de fire RHfene og  av Apotekforeningen på vegne av apotekene som tiltrer avtalen. Apotekene knytter seg til avtaleverket ved å signere skjema for avtaleinngåelse (LAR-avtalens bilag 2). Signert skjema skal returneres til Apotekforeningen innen 15. mai. Apotekene blir dermed omfattet av bestemmelsene om oppgjør som defineres i Apotekavtalen (LAR-avtalens bilag 1).

Apotekavtalen med sine tre vedlegg beskriver i detalj krav til apotekenes tjenesteutøvelse og bruken av tjenestetakstene. Det er i tillegg utarbeidet en veileder som gir ytterligere utdypende informasjon om hvordan avtalen skal forstås og praktiseres. Både Apotekavtalen, vedleggene og veilederen må leses for å få full forståelse for hvordan den nye ordningen skal praktiseres.

Apotekkjedene vil i tillegg legge føringer for hvordan kjedens apotek skal forholde seg  f.eks. til registrering av tjenestetakster og fakturering. 

 

4. mai 2017

     

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring