Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Nytt bransjesystem skal hete Eik

Etter en intern navnekonkurranse der det har kommet innspill fra alle de store medlemsgrupperinene, er det bestemt at Eik er navnet på det nye bransjesystemet som utvikles av Capgemini på oppdrag fra DIFA.


12.12.2017

– Det har vært upraktisk at vi omtaler både selskapet som skal eie systemet, prosjektet som har ansvar for å utvikle systemet og selve systemet som DIFA (Digital fornyelse i apotek, red. anm.). Derfor har vi nå bestemt oss for å kalle systemet for Eik, mens selskapet fortsatt heter DIFA, sier Terje Wistner i Apotekforeningen.

– Navnet vil først og fremst ha betydning for oss som er involvert i utviklingen av det nye bransjesystemet, og når vi skal snakke om det. Når Eik er ferdig utviklet og tas i bruk i apotekene, vil det være en integrert del av det enkelte apoteksystem. Det er nok navnet på disse systemene man kommer til å bruke i hverdagen i apotek. Eik blir ikke et nytt «FarmaPro» for de som jobber i apotek, sier Wistner.

Han mener Eik signaliserer soliditet, det har mange forgreninger slik bransjesystemet vil ha, og det er trygt forankret på jorda.

– Dessuten, i Håvamål blir eikebark og eikenøtter anbefalt som legemidler. Så navnet er ikke så fjernt fra vår virkelighet som man skulle tro, avslutter Terje Wistner. 

 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring