Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Nå har halve Norge e-resept

Systemet med elektroniske resepter er nå innført i over halvparten av landets kommuner. Rundt to millioner resepter er sendt så langt.


08.06.2012

Nå har halve Norge e-resept
Sør-Trøndelag fikk e-resept denne uken, og til høsten står de innbyggerrike fylkene Oslo og Akershus for tur.

E-resept betyr elektronisk resept, og systemet øker sikkerheten og gjør hverdagen enklere for legemiddelbrukere. Den som trenger resept vil ikke lengre få en papirresept i hånden, i stedet sender legen resepten elektronisk til en sentral database. Kundene får varen utlevert på apoteket ved å oppgi fødselsnummer eller navn og fødselsdato.

Gjennom bruk av e-resept reduseres blant annet sjansene for feilmedisinering eller uheldige kombinasjoner av legemidler. Og den nye ordningen har fått god mottakelse fra både kunder og apotek, i følge Apotekforeningens teknologidirektør Terje Wistner.

- For kundene er det særlig det praktiske med at de slipper papirreseptene, mens apotekene opplever økt sikkerhet i utleveringen, og ikke minst mindre fare for at falske resepter blir ekspedert, sier Wistner.

De 11 fylkene som så lang har tatt i bruk e-resept, er Hordaland, Rogaland, Aust-Agder, Vest-Agder, Finnmark, Troms, Nordland, Nord- og Sør-Trøndelag, i tillegg til de fleste kommunene i Vestfold og Telemark.

Kommende høst skal e-resept innføres i Oslo, Akershus og Møre og Romsdal. De øvrige fylkene kommer tidlig i 2013.

Les mer hos Helsedirektoratet

Se også direktoratets temasider om e-resept
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring