Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Omsetning av veterinærlegemidler på godkjenningsfritak når tilsvarende preparat blir markedsført

Legemiddelverket er gjort kjent med at enkelte veterinærpreparater utleveres på godkjenningsfritak lenge etter at tilsvarende godkjente preparater er markedsført på ordinær måte. Alle apotek bes derfor passe på at fritakspreparater ikke utleveres lenger enn 3 måneder etter at tilsvarende preparat er markedsført.


28.09.2017

De fleste søknader om godkjenningsfritak innvilges for en mengde som tilsvarer ett års estimert forbruk.  Når et tilsvarende preparat markedsføres er imidlertid ikke innvilgede søknader lenger gyldige for ekspedering. Dette gjelder selv om det er lenge til søknaden «går ut på dato». Apotek og grossister må derfor følge med på hvilke preparater som markedsføres og innrette seg etter dette.

Av hensyn til en viss forutsigbarhet for omsetningsleddene er det likevel etablert en praksis der apotek får omsette fritakspreparater i inntil 3 måneder etter at et alternativ er markedsført. Det er likevel ikke akseptabelt å ta inn nye partier av fritakspreparat etter at det er markedsført et alternativ. Dersom egen grossist-/apotekkjede ikke fører det markedsførte preparatet, må apoteket skaffe det hos en grossist som fører varen, med mindre veterinæren ønsker å flytte bestillingen til et annet apotek som fører det aktuelle preparatet. 

 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring