Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Oppdatert informasjon om feil i FEST

Det kan fortsatt dukke opp resepter med feil som følge av feilen i FEST.


04.12.2015

Legemiddelverket opplyser at resepter som hadde feil styrke på Voltaren (se tidligere melding på Apotekinfo) nå er trukket tilbake fra Reseptformidleren. Det kan imidlertid fortsatt ikke utelukkes helt at det kan komme nye resepter som har feilen. Hvis apoteket laster ned en slik resept fra Reseptformidler skal lege kontaktes.

 

Varselet dukker opp ved nedlasting av resepten fra reseptformidler og ser slik ut (eksempel med Voltaren)

 

 

Legemiddelverkets analyser viser at feilen også kan oppstå for andre legemidler. Varselet i FarmaPro vil derfor også kunne dukke opp for andre legemidler.

 

Apotek må i hvert enkelt tilfelle vurderer om det er entydig om foreslått lagervare er lik varen som er rekvirert gjennom e-resepten. Hvis apoteket er i tvil om det er tydelig må legen kontaktes for avklaring.

 

Forskjell i varenavn fremkommer også i farmasøytkontroll.

 

Etter det som er kjent er det ikke andre tilfeller enn Voltaren 25/ Voltaren 50 mg der avviket er alvorlig. De øvrige kjente feilene gjelder i hovedsak ulikt varenavn.

 

Når det gjelder feilen knyttet til Voltaren, er Helsedirektoratet i kontakt med de legene det gjelder.  Legen vil om nødvendig kontakte pasientene som er berørt. Apotek behøver ikke foreta seg noe.

 

Astrid Marie Reksnes, 04.12.15


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring