Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Oppdatert: Orientering til apotek om dokumentasjon om minstepensjonister

Når spørretjenesten er utilgjengelig og minstepensjonisten ikke kan komme tilbake senere må vedkommende betale egenandel til tross for at de egentlig er berettiget fritak.


30.11.2016

Apotekene sjekker elektronisk mot NAV sine systemer om status og rettigheter til egenandelsfritak via egenandelsspørringen. Fra 1. november kan ikke lenger minstepensjonister dokumentere sin status med utbetalingsmeldingen.

Når spørretjenesten er utilgjengelig og minstepensjonisten ikke kan komme tilbake senere må vedkommende betale egenandel til tross for at de egentlig er berettiget fritak. I så fall må kunden få med detaljert kvittering, samt beskjed om å kontakte HELFO på telefon 80 04 35 73.

Unntaket er hvis man i egenandelspørringsdialogen ser at kunden har hatt egenandelsfritak. Apoteket må da ta kontakt med HELFO på telefon 815 70 070 (Veiledning for helseaktører) for å få bekreftet egenandelsfritak. (HELFO kan ikke svare spesifikt på om pasienten er minstepensjonist, kun om vedkommende har egenandelsfritak.) Hvis det blir bekreftet at pasienten har egenandelsfritak, kan man velge "Bruk Forrige" i Egenandelspørrings-dialogen.



Prosessen beskrevet over:

 

30. november 2016, Astrid Marie Reksnes
Oppdatert 19. desember 2016


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring