Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Oppsøk apoteket og spar dyrebar ferietid

Mye av kapasiteten på legevaktene rundt om i sommer-Norge opptas av de typiske sommerplagene som det finnes enkle og gode råd for. Folk oppsøker legevakten for små ting i sommermånedene i frykt for at de er utsatt for noe alvorlig og i de fleste tilfeller er det bare enkle råd som skal til.


13.07.2005

Sommeren kommer ikke bare med sol og ferie, den bringer også med seg sine typiske "sommerplager", hvert år dukker de opp og mange haster avsted til legevakten med vepsestikk, kleggbitt, skrubbsår, solbrenthet, brennmanet, pollenplager, sommerdiare og andre sommerplager.

- Det er typisk norsk å oppsøke legevakten om sommeren for plager det egentlig finnes enkle og gode råd for. Vi oppsøker legen for små ting i frykt for at det kan være farlig, sier administrerende direktør i Apotekerforeningen, Kai Finsnes. Han oppfordrer nordmenn til å bruke apoteket aktivt som en informasjonskilde for å spare dyrebar ferietid og unødig bekymring. Og apoteket oppfordrer alltid til å oppsøke lege hvis plagen ikke ser ut til å være egnet for egenbehandling, legger han til.

Det er ingen tvil om at apoteket kan redde dyrebare ferieminutter. En undersøkelse foretatt av TSN Gallup viser at folk har tillit til apoteket fordi de yter god service og gir tid til råd og veiledning. Over halvparten svarer også at de får informasjon uoppfordret når de oppsøker apoteket, i tillegg viser undersøkelsen at det er en sterk trend at man har tro på at apotekerne gir råd som er til det beste for dem. Undersøkelsen viser at 90 % har tillit til apotekene. Det gir en score på 77 poeng på TNSGallups tillitsskala, der verdiene 1 til 6 fra undersøkelsen omregnes til en poengskala som går fra 1 til 100.

- Alle ansatte er autorisert helsepersonell som kan gi trygg og god veiledning på stedet. Apotekenes tilgjengelighet, lange åpningstider, brede vareutvalg, kompetanse og kapasitet bidrar til å skape en trygghet i sommer-Norge, mener Finsnes.

For mer informasjon kontakt Kai Finsnes, tlf: 926 03 729
Tips om sommerplager: Kontakt Christian Lie Berg, tlf: 908 81 153

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring