Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Over 500 pasienter inkludert til Medisinstart

Medisinstart-studien ruller videre. To måneder etter prosjektstart har antall pasienter som er inkludert passert 500. Flest pasienter er rekruttert på Vitusapotek Medisinske Senter i Steinkjer.


08.12.2014

Over 500 pasienter inkludert til Medisinstart

Apoteker Jon Torstein Voll og studiefarmasøyt, Hilde Gaundal er godt fornøyd med at Vitusapotek Medisinske Senter i Steinkjer er det første apoteket som har inkludert 25 pasienter til Medisinstart-studien

De var også det første apoteket som nådde milepælen med 25 inkluderte pasienter. Nå er tallet 28 og arbeidet med oppfølgingssamtaler er i gang for fullt. Apoteker, Jon Torstein Voll er fornøyd med starten.

 

– Det er hyggelig at vi har klart å inkludere så mange pasienter på relativt kort tid. Jeg synes det har gått greit og pasientene er jo stort sett veldig positive, sier Voll. Studien har vært omtalt i lokalpressen og dette har medført at også en del pasienter som har misforstått inklusjonskriteriene har oppsøkt apoteket for å få hjelp, forteller han.

 

Studiefarmasøytene ved apoteket, Hilde Gaundal og Rigmor Løvli, beskriver de to første månedene med Medisinstart som faglig stimulerende. De roser studiematerialet og prosedyrepermen og forteller om pasienter som setter pris på bedre oppfølging.


Les også: God start for Medisinstart-studien
 

57 av 69 apotek er aktive

Mandag 8. desember var det inkluderte 526 pasienter, fordelt på 57 apotek. Fortsatt er det 12 apotek som ikke har inkludert noen, uten at det bekymrer prosjekteier Per Kristian Faksvåg veldig. Han er fornøyd med antall inkluderte pasienter.

 

– Dette er fortsatt over all forventning, sier Faksvåg. Han forteller at prosjektledelsen for Medisinstart i disse dager reiser rundt og besøker studieapotekene. Tilbakemeldingene er jevnt over positive.

 

– Vårt inntrykk, etter at prosjektledelsen har besøkt ca 25 apotek, er at det er en stor entusiasme på apoteket knyttet til denne type kompetanseløft og oppgaver, og pasientene gir positive tilbakemeldinger på nytten av samtalene.

 

Flere takker ja enn nei

Besøkene av studieapotekene er viktig og helt nødvendig, forteller Faksvåg.

 

– Vi besøker alle apotek som har inkludert pasienter både for å følge opp om instruksene for gjennomføringen blir fulgt opp, og for å fange opp eventuelle utfordringer. I tillegg blir oppbevaring og tilgangen til pasientmappene kontrollert. Dette gjøres spesielt med tanke på Datatilsynets krav knyttet til godkjenning av studien, sier Faksvåg.

 

Foreløpige tall viser at det er flere som takker ja til å delta i studien enn de som takker nei. Skal vi tro Faksvåg viser det at det er behov for en tjeneste som Medisinstart på apoteket. 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring