Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Pasientene bør sikres bedre informasjon om apotekpreparatene

Apotekforeningen støtter revisjonen av legemiddelforskriftens kapittel 13, men har noen innspill til Legemiddelverkets høringsnotat. Informasjon om apotekpreparatene bør sikres og apotekteknikere bør få tilgang til legemiddelreklame.


16.01.2019

Legemiddelverket har hatt endringer i legemiddelforskriften om reklame for legemidler på høring. Høringsnotatet handler også om industriens informasjon til pasienter etter forskrivning, samt gjennomføring av CPC-forordningen knyttet til forbrukervernlovgivning.

Reklame for apotekfremstilte legemidler
– Vi er overrasket over at Legemiddelverket sender et forslag på høring som innskrenker muligheten for informasjon om legemidler i serviceproduksjonsordningen, uten at problemstillingen i det hele tatt er drøftet i høringsnotatet, skriver Apotekforeningen i sitt høringssvar.

Serviceproduksjonsordningen skal gjennom småskalaproduksjon av legemidler dekke gapet mellom det legemiddelindustrien produserer og det som produseres etter den enkelte resept. Dette bidrar til at sluttbruker får tilgang til legemidler som ikke tilbys av andre aktører. I serviceproduksjonsordningen er det i underkant av 100 ulike legemidler.

Apotekforeningen og Serviceproduksjon har de siste årene vært i dialog med Legemiddelverket for å sikre at forskrivere og pasienter har tilgang til nødvendig informasjon om reseptfrie legemidler i serviceproduksjonsordningen.

– Vi ber på denne bakgrunn om å få anledning til å drøfte med Legemiddelverket hvordan det kan sikres at forskrivere og pasienter får tilgang til nødvendig informasjon om legemidler i serviceproduksjonsordningen, og at dette blir en del av utredningsprosessen før Legemiddelverket gir sin tilrådning til departementet om forskriftsendringer, skriver Apotekforeningen.

Apotekteknikeres tilgang til legemiddelreklame
Ut fra kriteriene Legemiddelverket oppstiller i høringsnotatet, mener Apotekforeningen at apotekteknikere må gis tilgang til legemiddelreklame.

– Apotekteknikere har en klar faglig interesse og en relevant utdannelse for å motta legemiddelreklame. Apotekteknikere er godkjent helsepersonell etter helsepersonelloven. Apotekteknikere jobber i apotek og utleverer legemidler til pasientene. Selv om farmasøyt kontrollerer før reseptpliktige legemidler utleveres, er det ofte apotekteknikeren som gir pasienten informasjon i forbindelse med utlevering, skriver Apotekforeningen.

Høringsfristen var 4. januar og 10 høringsinstanser har gitt innspill, blant annet Apotekforeningen,  Farmasiforbundet, Norges Farmaceutiske Forening og Legemiddelindustrien.


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring