Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Pasientene kan be om Medisinstart i apotek fra 1. mai

Medisinstart blir vedtatt og kravet om at tjenesten kun skal initieres av legen er nå fjernet i statsbudsjettet. Det betyr at pasientene selv kan be om Medisinstart i apotek.


13.12.2017

Da Regjeringen la frem sitt forslag til statsbudsjett i oktober, var det satt av 4 millioner kroner til Oppstartsveiledning, et annet navn på tjenesten Medisinstart. Det ble satt som begrensning at apotekene bare kunne yte denne tjenesten etter henvisning fra lege. Apotekforeningen har hatt omfattende kontakt med stortingsrepresentanter og Helse- og omsorgsdepartementet for å fjerne denne begrensningen, og har lykkes med det.

I forbindelse med Helse- og omsorgskomiteens innstilling til budsjettet går komiteen enstemmig inn for at tjenesten skal innføres og at også pasientene skal kunne be om tjenesten. Formelt vedtar Stortinget statsbudsjettet den 19. desember.

Apokus er allerede godt i gang med å utarbeide e-læring og faglig støtte, tjenestemanual, opplæringsmateriell og praktisk treningsopplegg for tjenesten. Apotekforeningen har samarbeidet med Espire for å utvikle støtte for journalføring og oppgjør i Farmapro. Etter planen vil den nye journalmodulen bli tilgjengelig i Farmapro versjon 5.20, som kommer i april 2018. Målsetningen er at alle apotek skal kunne tilby hjerte- og karpasienter Medisinstart i mai 2018.

Følge med på intranettene til apotekkjedene og Apotekinfo, intranettet til Apotekforeningen. Her vil det komme mer informasjon.

 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring