Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Positive til krav om oppbevaring av opplysninger i apotek

Apotekforeningen er positiv til at helsemyndighetene vil fastsette nærmere regler for oppbevaring av opplysninger i apotek.


12.04.2012

Helsemyndighetene har hatt på høring et forslag til krav om oppbevaring av opplysninger i apotek. I sitt høringssvar skriver Apotekforeningen at de stiller seg positive til kravene, både når det gjelder opplysninger om ekspedisjon av resept og rekvisisjon og for opplysninger om utført helsehjelp.

Økonomiske og administrative konsekvenser
- Anledningen til å dokumentere reseptekspedisjon, helsehjelp og tjenester som ytes i apotek gir helsepersonellet bedre mulighet til å følge opp den enkelte pasient. Over tid vil dette resultere i forbedret legemiddelbehandling og økt pasientsikkerhet, sier direktør for næringspolitikk i Apotekforeningen, Oddbjørn Tysnes.

Apotekforeningen påpeker samtidig at de nye dokumentasjonspliktene nødvendigvis vil medføre et merarbeid i apotek og dermed kostnader som må dekkes inn.

– Vi mener det vil være naturlig at slike konkrete dokumentasjonsoppgaver finansieres gjennom en økning i legemiddelavansen, sier Tysnes.

Les hele høringssvaret fra Apotekforeningen her
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring