Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

På høy tid med ny forskrift

Helse- og omsorgsdepartementet vil forskriftsfeste ordningen med legemidler til hjemmebruk som er finansiert av helseforetakene. Apotekforeningen har gitt innspill til forskriften som har vært på høring.


23.03.2015

På høy tid med ny forskrift

TNF-hemmere (legemidler mot revmatisme blant annet) er en av de største gruppen legemidler innenfor H-reseptområdet.

- Vi mener det er på høy tid å forskriftsfeste ordningen for helseforetaksfinansierte legemidler som brukes utenfor sykehus, den såkalte H-reseptordningen. Det omsettes legemidler for over 2 milliarder kroner i en ordning som hittil ikke har hatt en formell hjemmel og juridisk grunnlag, sier Oddbjørn Tysnes i Apotekforeningen.
 

Les Apotekforeningens høringsuttalelse om H-reseptordningen

Apotekforeningen har i høringsuttalelsen lagt særlig vekt på at:

  • Alle parter som er berørt av ordningen, først og fremst apotekene, legene og HELFO, må ha tilgang til ensartet og oppdatert informasjon om de aktuelle legemidlene.

  • Legemiddelverkets system for forskrivnings- og ekspedisjonsstøtte (FEST) må inneholde all relevant informasjon for apotek og leger.

  • Det er behov for at informasjon om hvem som har rett til å forskrive de aktuelle legemidlene er tilgjengelig i Helsepersonellregisteret.

  • Legemidler og utleveringstjenester innen legemiddelassistert rehabilitering (LAR) bør tas inn i den samme oppgjørsordningen som myndighetene nå vil etablere.

  • Avtalen om økonomisk oppgjør som er etabler mellom regionale helseforetak og apotek må revideres.


- Apotekbransjen ser frem til å få forskriftsfestet en ordning som har vokst kraftig de siste årene, og som trolig bare vil få et større omfang i tiden fremover. Å få oppgjørsordningen for disse legemidlene over i en elektronisk løsning blir også et viktig tiltak for å effektivisere offentlig forvaltning, påpeker Tysnes. 
 
 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring