Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Regjeringen foreslår kraftig apotek-kutt

Regjeringen har sendt på høring et forslag om endringer i prisene på trinnprislegemidler og apotekavansen som fører til en betydelig reduksjon av apotekenes inntekter.


16.09.2013

Regjeringen foreslår kraftig apotek-kutt
Se høringsnotatet om saken her

Forslaget innebærer en innsparing for staten på 124 mill. kroner. Apotekene får vesentlig mindre betalt for en del kopilegemidler i trinnprissystemet, mens de får noe mer betalt for en del originallegemidler.

– Innretningen på det nye prisregimet er riktig, men det er uheldig at endringene foreslås slik at apotekene taper betydelige inntekter. En forutsetning fra vår side har hele tiden vært at endringene må gjøres slik at apotekenes økonomi ikke blir ytterligere svekket, sier direktør for næringspolitikk, Oddbjørn Tysnes i Apotekforeningen.

- Nye kutt i apotekenes inntekter på legemiddelområdet gjør det vanskelig å gi den samme gode rådgivningen til pasientene om riktig bruk av legemidler, sier Tysnes.

Helse- og omsorgsdepartementet foreslår ikke klare kriterier for hvordan apotekavansen skal fastsettes, selv om dette har vært etterlyst fra Stortinget. – Det er uheldig, og gir lite forutsigbare rammevilkår for apotekene, sier Tysnes.

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring