Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Reseptfritt billigst på apotek

Reseptfrie medisiner er billigere på apotek enn i dagligvarebutikker, kiosker og bensinstasjoner.


24.01.2005

Den vanligste typen i Norge av enkle, smertestillende medisiner er paracetamol. Går man på apoteket, vil man de fleste steder finne merker som Pinex, som selges til en pris rundt 24 – 25 kroner for en pakning.

I dagligvarebutikker og på bensinstasjoner selges det et annet merke som er 100 prosent identisk, nemlig det mer kjente merket Paracet. I dagligvarebutikkene varierer prisen fra 26 til 29 kroner – på bensinstasjoner koster den opp til 35 kroner. Konklusjonen burde derfor være klar: Trenger man smertestillende medisiner av typen paracetamol, finner man dem billigst på apotek.

Dagsavisen gjengir 19. januar en undersøkelse om at merket Paracet er dyrere i en del apotek enn i en del dagligvarebutikker. (29 – 30 kroner mot 26 – 29 kroner). De aller fleste dagligvarebutikkene har bare dette ene merket, som er det dyreste – selv om det ikke er hverken bedre eller dårligere enn andre merker.

På apoteket kan man få mange merker. Man kan få vite hva som er billigst, og man kan få råd om hvilken type smertestillende medisiner man bør bruke. Kanskje er det for en kunde en annen type smertestillende medisin som er den riktige.

Derfor velger da også det store flertallet av norske forbrukere å fortsette å handle sine reseptfrie medisiner på apoteket. Der er det billigst, og der kan de få gode råd dersom de ønsker det. Konkurransen er kommet for å bli – og markedets og forbrukernes dom er at apotekene i høyeste grad er konkurransedyktige.

Seniorrådgiver Jan Berg

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring