Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Revidert kvalitetsindikator for feilekspedisjoner fra 1. januar

Fra og med 1. januar 2019 skal alle apotek registrere og rapportere feilekspedisjoner etter nye og reviderte kategorier. For de resterende dagene i 2018 skal gammel versjon fortsatt følges.


23.11.2018

Apotekforeningen har i samarbeid med bransjen revidert kvalitetsindikatoren for feilekspedisjoner, for å sikre at kategoriene er relevante for apotekene i dag. Det har også vært et mål å fjerne kategorien «Andre typer feil», da denne har ligget blant topp tre rapporterte feil det siste året. Det er uheldig at apotekene ikke har klart å kategorisere så mange av feilene i de gamle kategoriene og vi håper de nye kategoriene vil være enklere å bruke.

Det er viktig at alle feilekspedisjoner registreres og rapporteres, slik at vi hele tiden kan arbeide med å unngå disse og dermed øke pasientsikkerheten!

Oppdatert standard finner du her. Det vil i løpet av desember bli opprettet en egen side for Kvalitetsindikatorer på ApotekInfo, der all informasjon om dagens indikatorer vil ligge og aktuelle nyheter vil publiseres.

Har du noen spørsmål om overgangen til nye kategorier fra nyttår er du velkommen til å kontakte Janne Smedberg Tlf +47 21 62 02 30, janne.smedberg@apotek.no


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring