Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Revidert nasjonalbudsjett: Små endringer for apotek

Regjeringen la i dag frem revidert nasjonalbudsjett. Som ventet var det få endringer sett med apotekøyne.


11.05.2016

Revidert nasjonalbudsjett: Små endringer for apotek

Finansminister Siv Jensen la i dag frem revidert nasjonalbudsjett, uten de store overraskelsene for apotekbransjen. (Foto: Stortinget)

Ny befolkningskampanje for redusert bruk av antibiotika

Helsedirektoratet får fem mill.kr. til å gjennomføre en kampanje rettet mot befolkningen for redusert bruk av antibiotika. 

 

Noen stomikutt reverseres

Regjeringen vil også reversere noen av kuttene som ble gjort i statsbudsjettet sist høst i bevilgninger til medisinsk forbruksmateriell for stomipasienter. Det aller meste av kuttene, bl.a. til barrierekluter, blir stående. Men det blir på ny refusjon for posedeodoranter og poseovertrekk, noe som har krevet en tilleggsbevilgning på 4,3 mill.kr.

 

Beredskapslager

Det er tidligere vedtatt at avtalen om beredskapslager av legemidler mellom Helsedirektoratet og Norsk Medisinaldepot opphørte fra 1.1.2016. Fra samme dato ble grossistforskriften endret, slik at legemiddelgrossister skal sikre bestemte legemidler til bruk i primærhelsetjenesten. Kostnadene for dette blir kompensert med at maksimal AIP for de aktuelle legemidlene økes med en prosent. Det krever flytting av 6 mill.kr. innenfor statsbudsjettet.

 

Anslagene har økt

I tillegg har anslagene for pengebruk på legemidler og medisinsk forbruksmateriell økt, med henholdsvis 19,5 og 25,5 mill.kr.


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring