Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

RoActemra, Herceptin, MabThera og Mekinist

Fra 1. juli dekkes ikke lenger disse legemidlene gjennom blåreseptordningen. Oppgjørskrav etter denne dato vil bli avvist.


20.08.2014

Helsedirektoratet har vedtatt at finansieringsansvaret for legemidlene RoActemra, Herceptin, MabThera og Mekinist skal ligge hos helseforetakene. HELFO la ut en melding i sommer om at disse legemidlene fra 1. juli ikke lenger dekkes gjennom blåreseptordningen, og at oppgjørskrav derfor vil bli avvist etter denne dato. 
 
RoActemra er nå markedsført i pakninger beregnet for selvadministrering, og innlemmes i H-reseptordninger pr 1. september. Espire er varslet, men det er pr d.d. ikke avklart når ATC-koden for RoActemra L04AC07 blir tilgjengelig i FarmaPro.
 
Herceptin, MabThera og Mekinist har i dag ikke markedsførte pakninger beregnet til selvadministrering, og disse legemidlene er derfor ikke tatt inn i H-reseptordningen. Markedsførte pakninger er beregnet til sykehusbruk. Det kan forekomme at pasienter kommer til apotek med blå resept med individuelt vedtak på Herceptin, MabThera eller Mekinist. Helsedirektoratet opplyser at Helseforetakene er finansieringsansvarlig for disse legemidlene selv om legemidlene/pakningene ikke er tatt inn i Vedlegg 3 i H-reseptordningen. Apotek skal i slike tilfeller ekspedere resepten som normalresept og sende faktura til rette helseforetak (Vedlegg 5 til H-reseptavtalen).
 
20.08.2014, Tore Reinholdt

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring