Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Salg av Tamiflu fra apotek

Det ble solgt 22.200 pakninger av influensamedisinen Tamiflu i 1. halvår 2005. Dette er 16 ganger flere pakninger enn i hele fjor, og nesten 4 ganger flere enn i 2003.


29.08.2005

Over 90 prosent av salget skjedde i februar og mars.  I disse månedene var det stor oppmerksomhet om Tamiflu og fugleinfluensa i mediene.
 
Apotekene ekspederte i alt 12.270 resepter på Tamiflu 1. halvår. Det ble solgt Tamiflu for
5.540 000,- kroner i denne perioden.

Farmasøytutlevering
NAF har i forbindelse med Legemiddelmeldingen foreslått såkalt farmasøytutlevering av enkelte legemidler. Dette innebærer utlevering fra farmasøyt etter fastsatte og godkjente retningslinjer for det enkelte legemiddel. Tamiflu er etter NAFs syn et legemiddel som vil egne seg godt for farmasøytutlevering. Det er viktig at behandlingen begynner raskt etter at man merker influensasymptomer. Behov for kontakt med lege for å få resept kan forsinke behandlingsstarten.
Farmasøytutlevering vil kunne avlaste helsetjenesten og samtidig lette kunders/pasienters tilgang til legemidler. Dette vil kunne utgjøre et lavterskeltilbud til befolkningen for legemidler som det ikke er ønskelig å gjøre reseptfrie, men som det likevel kan være gunstig å gjøre bedre tilgjengelig. Ordningen vil avlaste helsetjenesten. I tillegg vil kunden/pasienten spare både tid og penger.
Se også artikkel i VG lørdag 27. august.


 

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring