Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Samarbeid om nytt bransjesystem for apotek

Ett digitalt knutepunkt for alle landets apotek. Det er målet når apotekbransjen i fellesskap gjennomfører et utviklingsarbeid for digital fornyelse i apotekbransjen.


19.01.2015

Samarbeid om nytt bransjesystem for apotek

Apotekbransjen er enige om å samarbeide om utvikling av et nytt bransjesystem som gir felles grunnmur og støtte for oppgjør, integrasjon og samhandling med offentlige tjenester og løsninger, forteller Terje Wistner i Apotekforeningen.

Apotekbransjen har samarbeidet om IT-løsninger til apotek i 25 år, med butikk- og ekspedisjonssystemet FarmaPro som et helt sentralt verktøy for apotekansatte siden 1999. I februar 2013 hadde alle landets apotek tatt i bruk FarmaPro 5, med muligheten for å ekspedere elektroniske resepter.

Dagens løsninger bygger på en teknologi og har funksjonalitet som ikke dekker fremtidens behov for kjededrift, apotekdrift og myndighetskrav. På den ene siden krever tilknytning til offentlige systemer større grad av teknologisk fleksibilitet. På den andre siden ønsker apotekkjedene at apoteksystemet skal gi større mulighet for differensiering, samtidig som kommunikasjon med offentlige IT-løsninger må standardiseres.

Starter forprosjekt
Apotekbransjen er enige om å samarbeide om utvikling av et nytt bransjesystem som gir felles grunnmur og støtte for oppgjør, integrasjon og samhandling med offentlige tjenester og løsninger. Apotekforeningen skal også sørge for å utvikle en minimumsløsning for reseptekspedisjoner i apotek.

- Apotekforeningen starter nå opp arbeidet med digital fornyelse i apotekbransjen. Formålet er å samle alle landets apotek i ett digitalt knutepunkt. Det skal i første omgang gjennomføres et forprosjekt som skal bestemme hva som skal inngå i et slikt felles bransjesystem. Arbeidet er avhengige av et nært samarbeid med apotekene og myndighetene for å sikre gode arbeidsprosesser i apotek og grensesnitt mot offentlige IT-løsninger. Det må også sikres god samhandling med offentlige helseaktører, spesielt med hensyn til god informasjon gjennom hele pasientforløpet, sier Terje Wistner, direktør for teknologi og e-helse i Apotekforeningen.

Henvender seg til aktuelle partnere
Forprosjektet vil vare frem til sommeren 2015, og inkludere vurdering av løsninger og leverandører som kan bidra til å utvikle fremtidens bransjesystem for apotek.
- Apotekforeningen vil i den forbindelse henvende seg til leverandører som kan være aktuelle samarbeidspartnere til utviklingen av bransjesystemet, påpeker Wistner.

Kort om Apotekforeningen
Apotekforeningen er bransjeorganisasjonen for apotekene i Norge. Alle landets 800 apotek er medlemmer. Foreningen arbeider hovedsakelig med apotekfaglig utvikling, apotekenes rammevilkår, næringspolitikk, teknologi og e-helse og kommunikasjon om bransjen. Apotekforeningen ivaretar også en rekke praktiske funksjoner for apotek.
 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring