Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Simponi, LIS-anbefalingene skal følges

LIS gjennomfører årlige prisforhandlinger med industrien som resulterer i anbefalinger om hvilke legemidler og pakninger som skal brukes det neste året innen H-reseptordningen.Omsetningsstatistikk for Simponi indikerer imidlertid at LIS-anbefalingene for Simponi ikke følges.


27.06.2013

Retningslinjene legger føringer for hvilke legemidler legen skal skrive på H-reseptene, og likeledes forutsettes det at apotekene følger opp ved å ekspederer nøyaktig etter resept, jf oppgjørsavtalen for H-resepter.

Bruk av Simponi ferdigfylt sprøyte (179157) har en stipulert årskostnad på 88715 kroner, mens Simponi ferdigfylt penn (195587) har en stipulert årskostnad på 108333 kroner ved revmatoid artritt. Prisdifferansen gjør følgelig at Simponi ferdigfylt sprøyte skal skrives på H-resepten med mindre det kan anføres særlige grunner for at pasienten bør bruke ferdigfylt penn. Når resepten lyder på Simponi sprøyte kan ikke apoteket bytte til Simponi penn uten etter særskilt avtale med rekvirerende lege i hvert enkelt tilfelle.
 
Omsetningsstatistikken viser ikke i hvilken grad det er legene eller apotekene eller begge aktører som ikke følger LIS-anbefalingene. Apotekene må imidlertid være klar over at dersom apoteket på egenhånd bytter fra sprøyte til penn vil apoteket kunne bli stilt økonomisk ansvarlig for sykehusets økte kostnader.
 

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring