Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Skyhøy tillit til apotekene og de ansatte

Nær ni av ti nordmenn har et godt inntrykk av apotekansattes faglige kvalifikasjoner. Syv av ti har svært stor tillit til apotekene i Norge, viser TNS Gallups nyeste apotekbarometer.


27.12.2011

Skyhøy tillit til apotekene og de ansatte

- Dette er svært positive tall, som viser at apotekbransjen fortsatt står meget sterkt i befolkningen, sier adm. dir. i Apotekforeningen, Per T. Lund.
 
TNS Gallups undersøkelser har på hele 2000-tallet fastslått at apotekene har høy tillit i befolkningen. Nytt i år er at TNS Gallup også har spurt om hvor godt inntrykk folk har av apotekansattes kunnskaper og faglige kvalifikasjoner. 60 prosent av de spurte gir personalet karakteren 5 eller 6, mens ytterligere 26 prosent gir karakteren 4.

- Det er få, om noen, faghandel som har så høyt kvalifisert personale til å hjelpe kundene som apotek. Det er veldig hyggelig å se at kundene har tillit til og verdsetter denne kompetansen, sier Lund.

Den samme TNS Gallup-undersøkelsen viser at apotekene får en tillitsskår på 77 poeng, på en skala til 100. 70 prosent av de spurte gir apotekene karakteren 5 eller 6, og sier dermed at de har svært høy tillit til apotekene. - Sammenlignet med andre virksomheter i helsesektoren ligger tilliten til apotek helt i toppskiktet. Tilliten til legene er også stabilt høy, viser TNS Gallups tall. Men tilliten til sykehusene har gått jevnt nedover de siste årene, muligens i takt med negativ medieomtale og økende press på tjenestetilbudet, tror Per T. Lund.

Figur: Hvert år siden 2003 har TNS Gallup på oppdrag fra Apotekforeningen målt befolkningens tillit til utvalgte virksomheter i helsesektoren. Sykehus var første gang med i undersøkelsen i 2005.
Tillitsskår 2003-2011
Kilde: TNS Gallup, Apotekbarometeret (undersøkelsen gjort i november hvert år).


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring