Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Spør fagfolkene på apoteket

- Apotek kan gi råd om samtidig bruk av paracetamol og ibuprofen. De ansatte har fagekspertise, og gir gode råd hver eneste dag, sier fagdirektør i Apotekforeningen, Per Kristian Faksvåg.


24.08.2012

Spør fagfolkene på apoteket
Medisinsk fagdirektør i Statens Legemiddelverk, Steinar Madsen, advarte i Stavanger Aftenblad onsdag 22.08. mot å bruke paracetamol og ibuprofen samtidig. Statens Legemiddelverk har senere publisert en nyttig presisering i forhold til dette, på sine nettsider.
 
Kombinasjon bør ha medisinsk verdi
– Skal du kombinere ibuprofen og paracetamol, bør det være på grunn av en økt medisinsk verdi. Kommer du i mål med ett legemiddel, trenger du ikke kombinere, sier Per Kristian Faksvåg, fagdirektør Apotekforeningen, i et intervju med Stavanger Aftenblad.

Faksvåg poengterer at kombinasjon av ibuprofen og paracetamol likevel kan være hensiktsmessig enkelte ganger:

– Har du for eksempel både smerter og betennelse, kan det være gunstig. Og ved hodepine, dersom den er muskelbetinget. Men kombinasjonen bør altså ha en medisinsk verdi.

Spør fagekspertisen i apotek
Han minner om at pasienten som bruker disse legemidlene, og er i tvil om bruken, bør søke råd hos fagfolk på apoteket.
 
– Jeg vil råde folk til å bruke fagekspertise. Farmasøyter i apotek gir gode råd hver eneste dag og innehar generelt god kompetanse. Men smertestillende midler uten resept er kun til kortvarig bruk. Ellers bør du oppsøke lege, understreker også Faksvåg til Stavanger Aftenblad.
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring