Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Spørreundersøkelse i apotek om effekter av e-resept

11. mars vil alle apotek v/ apotekeren motta en e-post med lenke til en elektronisk spørreundersøkelse om e-resept.


20.02.2013

 
Undersøkelsen har flere formål. Undersøkelsen er en del av Helsedirektoratets gevinstrealiseringsprosjekt, den skal gi innspill til apotekbransjens egen evaluering av e-resept, og den vil danne grunnlag for prioritering av tiltak for å forbedre e-resept og prosessene rundt e-resept.

Bakgrunn
Helse- og omsorgsdepartementet har gitt Helsedirektoratet i oppdrag å gjennomføre et gevinstrealiseringsprosjekt for e-resept. Prosjektet skal bl.a. identifisere effekter av e-resept hos lege og apotek og det skal i den forbindelse gjennomføres en spørreundersøkelse. I arbeidet med å identifisere effekter settes det fokus både på konsekvenser for effektivitet og på konsekvenser for kvalitet. Helsedirektoratet har gjort undersøkelser av arbeidsprosesser knyttet til bruk av papirresepter med FarmaPro 4 som skal sammenlignes med undersøkelser av arbeidsprosesser etter oppstart av e-resept. Sluttproduktet til Helsedirektoratet skal være en samfunnsøkonomisk analyse som leveres til HOD i september. Som et ledd i Helsedirektoratets arbeid ønsker de også å gjennomføre en spørreundersøkelse i apotek.

Parallelt med Helsedirektoratets prosjekt har bransjen i regi av Apotekforeningen opprettet et prosjekt som skal følge og evaluere Helsedirektoratets arbeid og i tillegg skal det gjennomføres en spørreundersøkelse i apotek. Apotekforeningens spørreundersøkelse har som overordnet formål å avdekke hvordan apotekene opplever effektene av innføring av e-resept og erfaringer med FarmaPro 5, samt et ønske om å avdekke problemområder hvor det er nødvendig å sette inn forbedringstiltak.

Én spørreundersøkelse i stedet for to
For å minimere belastningen på apotekene har Apotekforeningen tilbudt et samarbeid med Helsedirektoratet slik at det sendes ut én spørreundersøkelse i stedet for to. Helsedirektoratets spørsmål vil fremkomme i en egen bolk i spørreskjemaet. Spørreskjemaet inneholder følgelig spørsmål fra både Apotekforeningen og Helsedirektoratet.

Undersøkelsen vil sendes på e-post til alle apotek mandag 11. mars 2013. Mottakeren av spørreundersøkelsen er apotekeren. Resultatene av undersøkelsen vil inngå som en del av gevinstrealiseringsprosjektene, samt danne grunnlag for å prioritere hvor eventuelle forbedringstiltak bør iverksettes.
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring