Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Spørsmål fra farmasøyten ga resultater

Enkle spørsmål fra apotekfarmasøyten øker etterlevelsen og sparer samfunnet for store kostnader, viser amerikansk studie.


12.08.2014

Spørsmål fra farmasøyten ga resultater

I studien som er gjennomført av forskere ved University of Pittsburgh og som presenteres i augustnummeret av tidsskriftet Health Affairs, kommer det frem at pasienter som får enkle standardspørsmål om legemiddelbruken sin ved uthenting av medisinene, øker etterlevelsen.

 

Til sammen 283 apotekere i den amerikanske apotekkjeden Rite Aid deltok i studien. De ble bedt om å stille standardspørsmål om etterlevelsen til personer som hentet ut medisinene sine. Til sammen ble over 29 000 apotekkunder spurt, og resultatet viste at spørsmålene hadde en effekt.

 

Hos pasientene i intervensjonsgruppen økte etterlevelsen med 3,1 til 4,8 prosent, avhengig av hva behandlingen gjaldt, sammenlignet med pasientene i kontrollgruppen. Pasienter som viste tegn på dårlig etterlevelse fikk ytterligere oppfølging.

 

Også økonomisk hadde spørsmålene en effekt. I følge forskerne ved University of Pittsburgh ble helsevesenets kostnader for pasienter som brukte orale diabeteslegemidler i snitt redusert med 341 dollar per person hvert år, sammenlignet med pasienter i kontrollgruppen.

 

Les mer om studien i Medical Xpress sin omtale av forskningsprosjektet. 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring