Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Stadig flere bruker kursene til Apokus

Faglig utvikling og kompetanseheving er i vinden blant ansatte i apotek. Aldri før har flere gjennomført kursene til Apokus.


25.09.2015

Stadig flere bruker kursene til Apokus

– Vi vet at ansatte i apotek er opptatt av å holde seg faglig oppdatert og ønsker å skape en arena der de kan utvikle seg faglig på en morsom og inspirerende måte, sier Christine Frigaard, daglig leder i Apokus.

– Et tegn på at kompetanseheving er noe apotekaktørene bruker ressurser på, sier Christine Frigaard, daglig leder i Apokus (Apotekenes kompetanse- og utviklingssenter).


Siden de første kursene ble lansert september 2012 er det gjennomført og bestått 60 000 e-læringskurs. Det siste halvåret har det virkelig tatt av. Frigård tror antall kursgjennomføringer vil fortsette å stige med tiden som kommer.


– Det tar gjerne litt tid å innarbeide noe nytt. Vi har bygget stein for stein, og nå ser vi at apotekaktørene i stadig større grad bruker våre kurs som en del av sine opplæringsplaner. Det synes vi naturligvis er svært gledelig, sier Frigaard.


Sommerkollokvie og kursstafett

Apokus har det siste halvåret, foruten utvikling av åtte nye e-læringskurs, jobbet frem nye konsepter som gjør det enklere og mer motiverende å prioritere faglig oppdatering i en hektisk hverdag. I våres lanserte de en Kursstafett og like før sommeren kom de på banen med en Sommerkollovie.


– Både Kursstafetten og Sommerkollokvien er på mange måter svar til dem som synes e-læringskurs kan være litt ensomt, sier Frigaard. Begge kursaktivitetene gir mulighet for å samarbeide med andre som tar kursene samtidig.


I løpet av sommeren har over 250 farmasøyter og apotekteknikere meldt seg på Sommerkollokvien og fått tilgang til en lukket Facebook-gruppe. Der har de diskutert fagstoff relatert til de fem kursene som de skal ta i løpet av sommeren og diskutere caser fra egen apotekhverdag. Responsen på både Kursstafetten og Sommerkollokvien har vært så positive at Frigaard nesten garanterer lignende konsepter i fremtiden.


– Vi vet at ansatte i apotek er opptatt av å holde seg faglig oppdatert og ønsker å skape en arena der de kan utvikle seg faglig på en morsom og inspirerende måte, sier Frigaard.


Vokser gradvis

Kursporteføljen til Apokus er i dag på nær 70 kurs og i løpet av det neste halvåret blir ytterligere fem kurs tilgjengelig. I følge Frigaard krever det sitt å skulle utvikle og oppdatere kursporteføljen.


Og med en stor rolle i Medisinstart i tillegg, har hun måttet rekruttere flere ansatte det siste halvåret. I dag er Apokus ni ansatte.


– At Apokus vokser er et tegn på at det satses på faglig utvikling, avslutter Frigaard.

Av Martin Grevstad


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring