Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Statsbudsjettet 2008 - kommentarer fra Apotekforeningen

Apotekforeningen har i et notat til Helse- og omsorgskomiteens høring 22. oktober stilt krav til myndighetenes apotek- og legemiddelpolitikk:


22.10.2007

Apotekforeningens krav i prispolitikken:
a) Vi krever at Regjeringen redegjør for hva apotekenes avanse på legemidler skal dekke, slik at forventningene til apotekenes innsats i legemiddeldistribusjonen klargjøres.
b) Vi krever at Regjeringen foretar konsekvensanalyser av forslag om endret avanse, slik at forventningene til apotekenes innsats justeres i takt med at rammevilkårene endres.
c) Vi krever jevnlige, offisielle internasjonale sammenligninger av legemiddelpriser, basert på en holdbar metode, slik at prisdiskusjoner kan baseres på fakta og ikke spekulasjon.
 
Apotekforeningens krav i legemiddelpolitikken:
a) Vi ber om at departementet etablerer et offentlig drevet forum for utvikling og implemen-tering av helsetjenester i apoteksektoren, med deltakelse fra fagmyndigheter, pasientor-ganisasjoner, legemiddelsektoren og andre berørte grupper i helsesektoren.
b) Vi støtter sterkt Universitetet i Oslos søknad til Helse- og omsorgsdepartementet om of-fentlig støtte til videreutdanning av farmasøyter i klinisk farmasi, da dette tilbudet er ve-sentlig for implementering av nye farmasøytiske tjenester i helsesektoren.
 
Apotekforeningens krav knyttet til salg av legemidler utenom apotek:
a) Regjeringen må løpende overvåke og rapportere årlig om de folkehelsemessige konse-kvensene av ordningen med salg av legemidler utenom apotek (LUA).
b) Det helsepolitiske behovet for LUA må vurderes i lys av at tilgjengeligheten til legemidler gjennom apotek og apotekunderlagte medisinutsalg blir stadig bedre i hele landet.
 

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring