Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Statsbudsjettet truer apotektilbudet


09.10.2006

- Budsjettforslaget om å kutte trinnprisene på kopilegemidler med 240 mill. kroner er dramatisk for landets apotek. Et inntektstap i den størrelsesorden kommer til å merkes også for kundene. Forslaget går altfor langt, og er et sterkt politisk signal som går i motsatt retning av den satsingen på riktig legemiddelbruk som ble signalisert i legemiddelmeldingen så sent som i fjor.

Vi er enige med helseministeren i at det er rom for å redusere trinnprisene ytterligere, men det radikale budsjettforslaget som nå ligger på bordet vil gi negative helsepolitiske konsekvenser som apotekbransjen ikke vil ta ansvar for.

Forslagets store tapere blir eldre og storforbrukere av legemidler, som ofte har behov for langt mer veiledning fra apoteket enn det som er lovens minimumskrav. Apotekenes mulighet til å hjelpe sine mest ressurskrevende kunder svekkes. Dette er svært beklagelig, og er utslag av en kortsynt politikk fra helseministeren når vi vet at legemiddelrelaterte problemer koster samfunnet mer enn 5 milliarder kroner i året, sier Kai Finsnes, administrerende direktør i Apotekforeningen.
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring