Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Stensland: – Responsen tyder på at mange er fornøyde

​– Det er svært gledelig at Stortinget er så samstemte når vi nå staker ut kursen for legemiddelpolitikken i Norge, sier Sveinung Stensland (H).


05.02.2016

Stensland: – Responsen tyder på at mange er fornøyde

Regjeringen er opptatt av å ta i bruk alle gode krefter i helsetjenesten for å nå de helsepolitiske målsettingene. (Illustrasjonsfoto Wikipedia)

Stortingsrepresentant og saksordfører for Legemiddelmeldingen, Sveinung Stensland, var tydelig fornøyd med komiteens innstilling til legemiddelmeldingen, da han talte i Stortinget i går.

 

– Vi er opptatt av å gi pasientene bedre mulighet til å mestre egen legemiddelbruk. I den forbindelse peker vi på flere og bedre farmasøyttjenester, legemiddelgjennomganger, oppstartsamtaler og bedre og mer tilpasset legemiddelinformasjon, sa Stensland.

 

Farmasøytene bør ha en rolle i pasientbehandlingen
I sitt innlegg fortalte helseminister Bent Høie at regjeringen er opptatt av å ta i bruk alle gode krefter i helsetjenesten for å nå de helsepolitiske målsettingene.

 

– Apotekene er et lavterskeltilbud for helsetjenester, som har gode forutsetninger for å informere pasientene om riktig legemiddelbruk. Farmasøytene har helhetlig legemiddelkompetanse som pasientene kan dra nytte av, og denne yrkesgruppen bør derfor ha en rolle i pasientbehandlingen. Med økt oppmerksomhet på pasientsikkerhet er klinisk farmasi innført ved flere sykehus, og kommunene ansetter kommunefarmasøyter, sa Høie.

 

– Det er allerede bevilget 5 mill. kr til en prøveordning med standardiserte veiledningstjenester fra apotekfarmasøyter til pasienter med astma eller kols. Aktørene er nå godt i gang med å planlegge denne tjenesten.

 

– Alt dette er eksempler på virkemidler som kan gi bedre behandling ved at man forebygger feilbruk av legemidler, og gi bedre etterlevelse av behandlingen, sa Høie.

 

Også Arbeiderpartiets Ingvild Kjerkol la vekt på den brede politiske enigheten som finnes på legemiddelområdet. Hun slo i sitt innlegg fast at meldingen inneholder mye bra.

 

– Arbeiderpartiet ønsker at farmasøyter skal spille en sentral rolle i helsetjenesten, sa Kjerkol, som også er positiv til den nye veiledningstjenesten i apotek for astma- og kolspasienter. 

 

 

 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring