Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Stor interesse for legemiddelsamtaler

Nær halvparten av alle apotekkunder bekrefter at de kunne tenke seg en gjennomgang av legemidlene de bruker, sammen med en farmasøyt. Dette kommer frem i en undersøkelse av TNS Gallup, gjennomført for Apotekforeningen.


21.12.2009

Hele 46 prosent av forbrukerne vil ganske eller svært sannsynlig ta i mot tilbud om gjennomgang av deres samlede medisinforbruk sammen med en farmasøyt på apoteket. Ikke overraskende er interessen størst blant dem som ofte handler på apoteket.

- De apotekkundene som bruker flest legemidler, er også oftest innom apoteket, og for svært mange av disse vil en gjennomgang av legemidlene være nyttig, sier fung. adm. dir. Oddbjørn Tysnes i Apotekforeningen. Farmasøytene som jobber i apotek er eksperter på legemidler, og de vil raskt kunne avdekke bl.a. feil bruk av legemidler, uheldige kombinasjoner av legemidler eller dobbeltmedisinering.

Interessen for en legemiddelgjennomgang er høyest blant dem som bruker reseptpliktige legemiddeler fast.

- Gjennom tilbudet med legemiddelsamtaler i apotek kan vi tilby kundene en ekstra trygghet i forhold til legemiddelbruken sin. Og resultatene fra TNS Gallup viser tydelig at det er interesse og behov for et slikt tilbud. I en interpellasjonsdebatt i Stortinget i november poengterte også helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen at en legemiddelsamtale mellom pasient og farmasøyt vil være et viktig tiltak for å sikre riktig legemiddelbruk. Apotekene ønsker å tilby slik samtaler i fremtiden, og vi er i en dialog med helsemyndighetene om mulige måter å organisere et slikt tilbud på, avslutter Tysnes.
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring