Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Stor tillit til apotekene

Apotekbransjen har stor tillit i befolkningen, viser en ny undersøkelse fra TNS Gallup.


29.12.2005

- Mye av tilliten til apotekbransjen bygger på at de ansatte har høy kompetanse og gir gode faglige råd, sier direktør for apotekpolitikk i Norges Apotekerforening, Oddbjørn Tysnes. Undersøkelsen tyder på at kjedeapotekene har klart å ta vare på disse kvalitetene, og at folks opplevelse av tillit til og tilfredshet med eget apotek har holdt seg stabilt høyt.

Apotekene har fortsatt høyere tillit i befolkningen enn legene, og har vesentlig høyere tillit enn både legemiddelindustrien og helsekostbransjen.

Undersøkelsen viser at de aller fleste er svært godt fornøyd med sitt apotek. De viktigste faktorene for at kunden skal være fornøyd er god informasjon og rådgivning, god kundeservice og kort ekspedisjonstid. – Undersøkelsen viser at apotek generelt skårer høyt på alle disse faktorene, og det er gledelig at apotekene verdsettes for god informasjon og rådgivning om legemidler, sier Tysnes.

Undersøkelsen viser at muligheten for å kjøpe enkelte reseptfrie legemidler utenom apotek, har festet seg i folks bevissthet. Over halvparten av befolkningen har benyttet seg av denne muligheten i løpet av de siste 12 måneder, omtrent en like stor andel som for ett år siden.

Folk er generelt meget godt fornøyd med det apoteket de benytter mest, og det finnes knapt en eneste misfornøyd kunde blant de som er spurt. Det er de som bruker apoteket mest, som er mest fornøyd.

Omkring halvparten av de spurte har opplevd at apoteket spør om å bytte til et annet likeverdig legemiddel. Det er langt flere som opplever generisk bytte som positivt enn som negativt.
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring