Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Stortinget kan vedta nasjonal LAR-takst

Opptrappingsplanen for rusfeltet ble lagt frem av helseminister Bent Høie 13. november. I planen varsler regjeringen at de vil vurdere å innføre en nasjonal godtgjørelse for LAR-utlevering i apotek.


17.11.2015

Stortinget kan vedta nasjonal LAR-takst

Stortingsrepresentant og leder for Helsekomiteen, Kari Kjønaas Kjos, har jobbet for å få regjeringen til å vurdere nasjonal LAR-takst for apotekene.

Apotekbransjen har i mange år påpekt at en nasjonal takst for apotekenes arbeid med utlevering av legemidler til LAR-pasienter vil bidra til et bedre og likere tilbud over hele landet. En felles, nasjonal takst vil styrke den faglige samhandlingen om tilbudet til LAR-pasienter.

- Det er gledelig at regjeringen nå varsler at den ser positivt på etablering av en nasjonal takst. Alt ligger til rette for at vi nå får på plass en takst-modell når Stortinget skal behandle opptrappingsplanen for rusfeltet. Tidligere i år varslet Kristelig folkeparti og Senterpartiet at de ønsker en slik takst. Fremskrittspartiets Kari Kjønaas Kjos bekrefter at hun har jobbet aktivt for å få på plass en nasjonal godtgjørelse. Da bør det være mulig å få et bredt politisk flertall for en slik løsning, sier Per T. Lund i Apotekforeningen. 

 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring