Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Stortinget vil bruke apotekene bedre

I helse- og omsorgskomiteens innstilling om Nasjonal helse- og omsorgsplan, skriver komiteen at apotekene kan brukes bedre av helsetjenesten enn i dag.


10.06.2011

 
I kapitlet om legemidler omtaler komiteen de samfunnsmessige konsekvensene av feil legemiddelbruk, og peker på at eldre pasienter kan være mer utsatt for skader av feil medisinbruk, særlig på grunn av bivirkninger når de bruker flere medisiner samtidig.

En samlet komite mener at ”det er behov for økt oppmerksomhet også om helseskader av medisinbruk hos personer som ikke er pasienter eller brukere av helsetjenester. Det trengs mer informasjon om mulige skadevirkninger av reseptfrie smertestillende tabletter.”
 
- Det er gledelig å registrere at Stortinget legger vekt på hvilke ressurser og kompetanse som finnes i apotek, og at dette ikke blir utnyttet godt nok i dag, sier konstituert adm. dir. Oddbjørn Tysnes i Apotekforeningen.

Tysnes synes også det er positivt at flere av partiene på Stortinget går enda lengre i å foreslå konkrete tiltak. I dokumentet står det at ”Komiteens medlemmer fra Fremskrittspartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti vil vise til at apotekene har om lag 6 000 ansatte helsepersonell med god spredning over hele landet. Apotekene kan være og ønsker å være en arena for folkehelsetiltak med bl.a. innsats mot livsstilsykdommer.”

- Apotekene og helsepersonellet der kan bidra enda mer til riktig og sikker legemiddelbruk enn de gjør i dag. Det er et viktig skritt på veien mot bedre utnyttelse av kompetansen i apotek, at Stortinget nå fastslår det samme, mener Tysnes.

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring