Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Stortinget vil ha hjelp fra apotekene

KrF-politikere på Stortinget foreslår at kvinner skal få lettere tilgang på p-piller.


01.10.2014

Da Stortinget behandlet forslaget fra KrF, var det bred enighet om at direkte utlevering fra farmasøyt kan være med på å gjøre prevensjon enda bedre   tilgjengelig, særlig for ungdom, slik at risikoen for uønsket graviditet reduseres.

 

I 2012 ble det utført 15 216 svangerskapsavbrudd i Norge. Dette var 127 (0,8 prosent) færre enn i 2011. God tilgjengelighet til p-piller et viktig tiltak i arbeidet med å senke antallet aborter, mener KrF-representantene på Stortinget. Olaug V. Bollestad, Rigmor Andersen Eide, Line Henriette Hjemdal, Kjell Ingolf Ropstad og Anders Tyvand vil blant annet øke

tilgjengeligheten ved at prevensjonen kan kjøpes reseptfritt på apotek (se representantforslag 44 S /2013-2014)

 

Apotekforeningen mener at det er en god mulighet for å øke tilgjengeligheten til prevensjon ved at farmasøyter i apotek rekvirerer p-piller etter definerte kriterier satt av myndighetene. Dette kalles farmasøytresept. Et flertall av kvinner som bruker p-piller i dag vil allerede ha erfaring med hormonell prevensjon, og vil ha hatt oppstartsamtale med lege, jordmor eller helsesøster.

 

Apotekforeningen har skrevet et brev til Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget med innspill om bruk av farmasøytresept. Apotekforeningen mener at det er en god mulighet for å øke tilgjengeligheten til prevensjon ved at farmasøyter i apotek rekvirerer p-piller etter definerte kriterier satt av myndighetene.

 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring