Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Stortinget vil ha legemiddelgjennomganger i sykehjem

Regjeringspartiene Høyre og FrP er blitt enige med KrF og Venstre i Stortinget om rammene for statsbudsjettet for 2016. Det er ingen vesentlige endringer på apotek- og legemiddelområdet sammenlignet med regjeringens opprinnelige budsjettforslag.


24.11.2015

Stortinget vil ha legemiddelgjennomganger i sykehjem

At legemiddelgjennomganger trekkes spesielt frem i forbindelse med budsjettbehandlingen, understreker at stortingsflertallet mener tiltaket er viktig, sier adm. dir. Per T. Lund i Apotekforeningen.

I dokumentet som utdyper den politiske enigheten om budsjettet, skriver samarbeidspartiene at «Stortinget ber regjeringen sørge for at det fastsettes regler for medikamentgjennomgang ved alle sykehjem.».

 

– Det er veldig positivt og et interessant politisk signal at samarbeidspartiene på Stortinget ønsker å flagge dette tiltaket så tydelig i budsjettsammenheng. Legemiddelgjennomgang i sykehjem er et av tiltakene regjeringen har foreslått i Legemiddelmeldingen, som behandles senere i vinter. At tiltaket trekkes spesielt frem i forbindelse med budsjettbehandlingen, understreker at stortingsflertallet mener tiltaket er viktig, sier adm. dir. Per T. Lund i Apotekforeningen.

 

Han håper dette initiativet kan følges opp når Stortinget behandler Legemiddelmeldingen, slik at også hjemmeboende pasienter som bruker mange legemidler også kan få den samme oppfølgingen.

 

I budsjettforliket er det kun ett tiltak som har direkte økonomisk virkning på apoteksektoren. Samarbeidspartiene vil redusere utgiftene til medisinsk forbruksmateriell med ytterligere 27 millioner kroner. En del av denne innsparingen er redusert inntjening for apotek.

 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring