Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Stortinget vil ha norske nettapotek

Et enstemmig Storting ber regjeringen legge til rette for etablering av nettapotek i Norge. - Nettapotek må selvfølgelig ha de samme krav til virksomheten som øvrige norske apotek, sa stortingsrepresentant Sveinung Stensland (H) i en debatt i Stortinget 13. februar.


14.02.2014

Stortinget vil ha norske nettapotek

Da Stortinget behandlet endringer i legemiddelloven som skal gjøre det vanskeligere å ulovlig importere legemidler til Norge, ba de samtidig om at regelverket endres slik at det kan etableres norske nettapotek.

- Norske nettapotek blir en modernisering som gjør hverdagen lettere for mange. Vi forutsetter at brukerne gis samme tilgang på informasjon som i dagens apotek. God pasientinformasjon, sikker levering og leverandører med høy leveringsgrad er en forutsetning for drift av norske nettapotek, sa Sveinung Stensland (H) i debatten i Stortinget. Han har vært saksordfører når Stortinget behandlet saken.

Det er bred enighet om at regelverket nå bør åpne for norske nettapotek. Alle partier ønsker en regulering som baserer seg på at nettapotek må ha de samme myndighetskrav til sin virksomhet som øvrige apotek i Norge.

Helseminister Bent Høie, som også deltok i debatten i Stortinget, mener det vil være fullt mulig å få etablert rammebetingelser for nettapotek som kan ivareta legemiddelsikkerheten på en god måte.
- Spørsmålet om nettapotek er et viktig tema, og det vil innebære et utredningsarbeid der vi får vurdert de ulike spørsmålene på en grundig måte, f.eks. dette med å sikre at man får en god forsendelse av bl.a. legemidler som er temperaturfølsomme, sa Høie i debatten.

Ønskes velkommen

- Apotekbransjen ønsker Stortingets initiativ velkommen. Det er positivt at Stortinget nå har gitt helseministeren i oppdrag å gjennomføre de nødvendige endringene. Jeg er også glad for at Stortinget er så tydelige på at nettapotek må oppfylle de samme strenge kravene til apotekvirksomhet som fysiske apotek. På den måten vil pasienten være sikret legemidler av høy kvalitet og tilgang på god rådgivning, uansett hvordan de velger å handle, sier direktør for næringspolitikk i Apotekforeningen, Oddbjørn Tysnes.


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring