Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Stortingsdebatt om farmasøytkompetanse

Apotek og farmasøyter ble satt grundig på dagsorden, da Stortinget fredag 27. november behandlet en interpellasjon om legemiddelhåndtering og farmasøyters kompetanse.


02.12.2009

Interpellasjonen til helseministeren ble reist av representanten Elisabeth Røbekk Nørve (H), og gjaldt oppfølgingen av tiltak i Legemiddelmeldingen fra 2005. Nørve spurte også om statsråden vil etablere tiltak for å styrke legemiddelhåndteringen som et ledd i samhandlingsreformen, og herunder bruke farmasøytenes kompetanse bedre. Nørve viste i sitt innlegg til apotekenes pilotprosjekt med legemiddelsamtale i apotek, og spurte helseministeren om funnene i dette prosjektet er noe som nå blir tatt på alvor, og ikke bare legges i en skuff.
 
- Bruk kompetansen
Helseminister Strøm-Erichsen poengterte at legemiddelsamtale mellom pasient og farmasøyt er et viktig tiltak, mens representant Laila Dåvøy (Krf) eksplisitt nevnte apotekfarmasøytene, og deres ønske om å bidra:

- Her kan man faktisk, i stedet for å vente på neste tilsyn, ta i bruk kompetansen umiddelbart og lage et system for det, sa Dåvøy.
 
Forpliktet til oppfølging
- Det har åpenbare positive konsekvenser at farmasøyter generelt får større oppmerksomhet fra helsepolitikerne, sier fungerende adm. dir. i Apotekforeningen Oddbjørn Tysnes. Her har både opposisjonen og regjeringspartiene forpliktet seg til å følge opp feil legemiddelbruk på en systematisk måte, sier Tysnes. Apotekene og farmasøytene er beredt til å bidra mer til riktig legemiddelbruk, og da er det svært gledelig at både Stortinget og helseministeren får øynene opp for denne muligheten. 

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring