Gå til innholdet

Apotekforeningen

Inhalasjonsveiledning

Størst andel inhalasjonsveiledninger i Rogaland

I Rogaland har størst andel astma- og kolspasienter fått tjenesten Inhalasjonsveiledning.

På landsbasis det siste året har ca. hver tiende bruker av legemidler mot astma og kols gjennomført en inhalasjonsveiledning i apotek.

På landsbasis det siste året har ca. hver tiende bruker av legemidler mot astma og kols gjennomført en inhalasjonsveiledning i apotek.

Espen Solli

Vis Skjul bildetekst

Statistikken viser at antall gjennomførte inhalasjonsveiledninger varierer noe mellom fylkene beregnet i forhold til antall pasienter. På landsbasis det siste året har ca. hver tiende bruker av legemidler mot astma og kols gjennomført en inhalasjonsveiledning i apotek. Rogaland er det fylket der størst andel av legemiddelbrukerne har fått tjenesten. Her har hver syvende astma- og kolspasient fått veiledning i apotek. I 2/3 av tilfellene har apotekene måttet korrigere pasientens bruk.

Les også: 7 av 10 gjør feil

- I statsbudsjettet for 2017 er det satt av 5 mill kr. til tjenesten. Det innebærer at 62 500 astma- og kolspasienter kan få tilbudet pr år. Fordi det de siste 12 månedene er gjennomført 46 000 veiledninger i apotek, er det økonomisk rom for at flere pasienter kan gjennomføre tjenesten, sier Per Kristian Faksvåg, fagdirektør i Apotekforeningen.  

- Det er viktig at alle pasienter med astma- og kols får tilbud om tjenesten, oppfordrer han.

 



– Viktig å markere seg i media for å fortelle folk at du er der

Helsemyndighetene har bevilget penger til et år til med tjenesten Inhalasjonsveiledning i apotek. Vitusapotek Selbak gikk til lokalavisen og fortalte om veiledningstjenesten. Det har de bare fått gode tilbakemeldinger på.

Les mer

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring