Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Sykehusene uskadet av mediestorm

Folk flest har tillit til de fagmiljøene de møter som pasienter, enten det er apotek, sykehus eller leger, viser en ny undersøkelse. Sykehusene scorer høyt, til tross for vårens skandaleoppslag.


25.06.2010

46 prosent av de spurte har stor eller svært stor tillit til sykehusene. Bare fem prosent har liten eller svært liten tillit, ifølge Apotekbarometeret. Det betyr at tilliten er uendret siden forrige måling i fjor høst.

Undersøkelsen foretas hvert halvår av TNS Gallup på oppdrag fra Apotekforeningen.

– Etter de siste månedenes medieoppslag om ventelisterot og pasientskandaler kunne man kanskje forventet et markert fall. Men når tilliten til en bransje eller virksomhet er høy fra før, gir det et godt vern mot omdømmekriser, sier avdelingsleder Eva Fosby Livgard i TNS Gallup.

Apotekbransjen ligger helt på topp i tillit. Tre av fire nordmenn har stor eller svært stor tillit til apotekene. Bare to prosent uttrykker liten eller svært liten tillit.

Scorer skyhøyt
– Det gjør apotekene til en av de bransjer som har sterkest tillit i befolkningen, sier Eva Fosby Livgard.

Også legene har en høy stjerne blant folk flest. 55 prosent sier de har stor eller svært stor tillit til legene, mens bare fire prosent signaliserer manglende tillit.

Tre av ti nordmenn har høy eller svært høy tillit til legemiddelselskapene, mens ti prosent sier det motsatte.

Helsekostbransjen scorer desidert lavest.

Lar seg ikke friste
Et flertall av kundene drar til apoteket for å kjøpe reseptpliktige varer, viser undersøkelsen. Bare én av fire handler mer enn de hadde tenkt av handelsvarer.

– Kundene er bevisste og veloverveide. Bransjen selv har nok også vist sunn nøkternhet når det gjelder å eksponere reseptfrie legemidler og handelsvarer i hyllene, sier Oddbjørn Tysnes, samfunnsdirektør i Apotekforeningen.

Tre av ti spurte drar på apoteket for å kjøpe reseptfrie legemidler, ifølge undersøkelsen. Bare to av ti kom for å handle andre varer enn legemidler.




TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring